Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Christmas Cake 
Υλικά:


Για το Κέικ: 
2 φλ. αλεύρι 
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο
5 αυγά
1 φλ. φοινίκια σε κομμάτια
1/2 φλ. παστά βερίκοκα
1/2 φλ. αμύγδαλα κοπανισμένα
1/2 φλ. καρύδια κοπανισμένα
1/2 φλ. φουντούκια κοπανισμένα
1 τενεκεδάκι μπίρας (330 ml)
1 1/2 φλ. γλυκά του κουταλιού κομμένα- κόκκινα πράσινα κίτρινα μπλε καραβάκια στο Αιγαίο (άσχετο το τραγούδι, σχετική η πολυχρωμία!)
3 κ.τ. b. p.
 λίγο κονιάκ
κανέλα, γαρύφαλο, βανίλια, μοσχοκάρυδο
λικέρ 

Για το Γλάσο:
1/2 κιλό αμυγδαλωτό
και για το Χιόνι, 
από ζάχαρη άχνη, νερό, ροδόσταγμα και χυμό λεμονιού. (750γρ ζάχαρη άχνη,2-3 κουταλιές νερό, 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού)

Στολίδια της επιλογής μας.
Κορδέλα Χριστουγεννιάτικη από ύφασμα γιορτινό.

Προετοιμασία:
Έχουμε κόψει τα γλυκά που θέλουμε.
Κτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτωντας και τα αυγά.
Ακολουθούν τα κανελογαρύφαλα, η βανίλια και το κονιάκ.
Σειρά έχουν οι κοπανισμένοι ξηροί καρποί, τα φοινίκια, τα παστά χρυσόμηλα (βερίκοκα) , τα γλυκά και την μπίρα, ανακατεύοντας πάντα.
Τώρα θα μπει στο μίγμα μας, το αλεύρι και το b.p. μας. Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° C για 75 λεπτά. Είναι έτοιμο όταν φουσκώσει και μοιάζει το χρώμα του με το υπέροχο καραμελένιο μαύρισμα του καλοκαιριού. 
Έτσι καραμελοχρωματένιο θα αφήσουμε το κέικ μας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον Μία Μέρα, σκεπασμένο (αφού κρυώσει βέβαια) και προστατευμένο από τυχόν κινδύνους και γκάφες σκόνης. :)))))))










Όταν περάσει η μέρα, θα το ραντίσουμε με λικέρ της επιλογής μας (η μαμά μου χρησιμοποιεί ένα λικέρ ροδάκινου).













Ακολούθως θα πάρουμε το αμυγδαλωτό μας (η μαμά μου συνήθως αγοράζει φρέσκο αμυγδαλωτό από  ζαχαροπλαστείο  αλλά το φτιάχνει και μόνη της) και θα το ανοίγεις με τον πλάστη.  Σκεπάζεις το κέικ με τα φύλλα αμυγδαλωτού, που λειτουργούν και ως βάση για το χίονι μας.




















Χιόνι χιόνι χιόνι...από γλάσο βεβαίωςβεβαίως.


Κτυπάμε την ζάχαρη άχνη με το νερό, τον χυμό λεμονιού και το ροδόσταγμα. Αν θέλουμε ένα πιο πυκνό αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε τις δόσεις της συνταγής. Πιο ρευστό γλάσο, χρειάζεται περισσότερο νερό.

Το απλώνουμε πάνω από το αμυγδαλωτό και... 
 




 παίζοντας με το πηρούνι, φτιάχνουμε την εντύπωση χιονοστρωμάτων.








Γύρω γύρω μπαίνει μια κορδέλα της επιλογής μας. 
Στολίζουμε με χριστουγεννιάτικα ντεκοράκια-σπιτάκια,Άη Βασίλη, χιονάνθρωπο, δεντράκι- και βουαλά ένα κρίστμας μιαμ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου