Παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφή
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφική κατάσταση σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, και μπορούν γενικά να ταξινομηθούν σε τέσσερις βασικούς τομείς:
- Εκείνοι που εμφανίζονται φυσικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γήρανσης, όπως είναι η μειωμένη ικανότητα να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά αποτελεσματικά, ή μια πληγή στο στόμα, λόγω οδοντοστοιχίες
- Νόσος-ειδικές συνθήκες, όπως ο καρκίνος, οι οποίες τοποθετούν μεγαλύτερη θρεπτική απαιτεί από τους ανθρώπους
- Μερικά φάρμακα που αλληλεπιδρούν με θρεπτικές ουσίες και εμποδίζουν την απορρόφηση, για παράδειγμα ασπιρίνη, η οποία μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση της βιταμίνης C
- Κοινωνικές επιρροές, όπως το να μην είναι σε θέση να πάρει στα καταστήματα, ή κοινωνική απομόνωση
Συνεχίζοντας να απολαύσετε το φαγητό και να τρώνε μια διατροφή που διατηρεί τη διατροφική κατάσταση είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της ασθένειας. Η κακή διατροφή έχει αποδειχθεί για να αυξήσει τον κίνδυνο λοιμώξεων, πληγές κρεβάτι, λοιμώξεις του θώρακα και την κακή επούλωση των πληγών. Η καλή θρεπτική κατάσταση θα βοηθήσει στη διασφάλιση ταχύτερη ανάκαμψη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου