Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφή

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφική κατάσταση σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, και μπορούν γενικά να ταξινομηθούν σε τέσσερις βασικούς τομείς:
  • Εκείνοι που εμφανίζονται φυσικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γήρανσης, όπως είναι η μειωμένη ικανότητα να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά αποτελεσματικά, ή μια πληγή στο στόμα, λόγω οδοντοστοιχίες
  • Νόσος-ειδικές συνθήκες, όπως ο καρκίνος, οι οποίες τοποθετούν μεγαλύτερη θρεπτική απαιτεί από τους ανθρώπους
  • Μερικά φάρμακα που αλληλεπιδρούν με θρεπτικές ουσίες και εμποδίζουν την απορρόφηση, για παράδειγμα ασπιρίνη, η οποία μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση της βιταμίνης C
  • Κοινωνικές επιρροές, όπως το να μην είναι σε θέση να πάρει στα καταστήματα, ή κοινωνική απομόνωση
Συνεχίζοντας να απολαύσετε το φαγητό και να τρώνε μια διατροφή που διατηρεί τη διατροφική κατάσταση είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της ασθένειας. Η κακή διατροφή έχει αποδειχθεί για να αυξήσει τον κίνδυνο λοιμώξεων, πληγές κρεβάτι, λοιμώξεις του θώρακα και την κακή επούλωση των πληγών. Η καλή θρεπτική κατάσταση θα βοηθήσει στη διασφάλιση ταχύτερη ανάκαμψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου