Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

**10 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ**

1. Ξεχάστε τις στερητικές ΔΙΑΙΤΕΣ από τις οποίες δεν λαμβάνετε καθημερινά ΤΡΟΦΕΣ από τις περισσότερες ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.
2.
 Αυξομειώνετε τις ΘΕΡΜΙΔΕΣ που προσλαμβάνετε καθημερινά, έτσι ώστε να μη συνηθίσει ο οργανισμός σας σε μία σταθερή λήψη θερμίδων. Ποτέ μη λαμβάνετε λιγότερες από 1200 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ημερησίως.
3. Τρώτε περισσότερο ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ και λιγότερο πρόχειρο και τυποποιημένο.
4. Μαγειρέψτε στον ΑΤΜΟ, το ΦΟΥΡΝΟ, τη ΣΧΑΡΑ ή το ΓΚΡΙΛ χωρίς να χρησιμοποιείτε μαγειρικό λίπος. Καλύτερα να προτιμάτε να μαγειρεύετε τις ΦΥΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ με τρόπους που αυξάνουν την περιεκτικότητα σε νερό – π.χ. τα όσπρια σε σούπα και όχι γιαχνί.
5. Μοιράστε την ημερήσια ΤΡΟΦΗ σας σε περισσότερα ΓΕΥΜΑΤΑ κατά τη διάρκεια της μέρας. Μην παραλείπετε ΓΕΥΜΑΤΑ και μη μένετε νηστικοί πάνω από 4 ώρες.
6. Μη λαμβάνετε περισσότερες από 500-600 ΘΕΡΜΙΔΕΣ στα μεγαλύτερα γεύματα και 200-300 ΘΕΡΜΙΔΕΣ στα ενδιάμεσα.
7. Να σηκώνεστε από το ΤΡΑΠΕΖΙ, σχεδόν πεινασμένοι ή τουλάχιστον δίχως να έχετε χορτάσει πλήρως. Το ΦΑΓΗΤΟ, και ειδικότερα η ποσότητα που καταναλώνετε, πρέπει να ικανοποιεί την πείνα και όχι να επιβαρύνει το στομάχι.
8. Να τρώτε ελαφρώς περισσότερο στο πρώτο μισό της ημέρας και λιγότερο καθώς πλησιάζει η ώρα του ύπνου.
9. Μην αποφεύγετε να συνδυάζετε τις ΤΡΟΦΕΣ. Ένα σκέτο κομμάτι κρέας χορταίνει λιγότερο, από ένα μικρότερο κομμάτι κρέας που συνοδεύεται και από λίγο ρύζι ή και βραστά λαχανικά.
10. Φροντίστε τα μεγαλύτερα σε ποσότητα ΓΕΥΜΑΤΑ να περιέχουν περισσότερα λαχανικά και χόρτα, και μια μικρότερη ποσότητα πρωτεϊνών, υδατανθράκων και ωφέλιμου λίπους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου