Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΟΜΟΡΦΙΑ - ΔΙΑΙΤΑ: ΒΑΛΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΛΚΑΛΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΈΧΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΔΙΑΙΤΑ

Η θαυματουργή αλκαλική διαιτα - διατροφη είναι ένας επαναστατικός νέος τρόπος για την ομορφια μας για να δούμε πως τρεφόμαστε και να διατηρήσουμε ένα καλό βάρος. Το σημαντικό στη διατροφή είναι να κρατηθεί η αλκαλική ισορροπία στην πρόσληψη τροφής με 80% αλκαλικά και 20% όξινα ώστε να μην εκδηλωθούν ανεπιθύμητες ασθενειες.

Ο στόχος αυτής της διατροφης είναι να ταιριάξει το επίπεδο του ph του αίματος που ρέει στο κυκλοφοριακό με αυτό που ρέει στην αλκαλική πλευρά. Αυτό το έργο μπορεί να είναι τρομακτικό για πολλούς, επειδή οι τροφές που αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους, θεωρούνται υψηλής περιεκτικότητας σε οξύτητα.

Ο στόχος της προσθήκης περισσότερων αλκαλικών στη διατροφη σας είναι να εντοπισθούν καλές πηγές αλκαλικών. Δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο κατάλογο παραγωγής αλκαλικών τροφών θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη θαυματουργή διατροφη pH.


Οι αλκαλικές τροφές έχουν τονωτική επίδραση στο σωμα.

Εξουδετερώνοντας την οξύτητα στο αίμα, οι αλκαλικές τροφές ενεργούν ως «ανάσα φρέσκου αέρα» στο σύστημα, αναγεννώντας και αποκαταστώντας τα κατεστραμμένα κύτταρα. Η διατροφη με πολλές όξινες τροφές αναγκάζει το σώμα να καταρρεύσει πρόωρα, η κυκλοφορία του αίματος μεταφέρει αυτές τις «όξινες βόμβες», σε όλο το σύστημα προκαλώντας καταστροφή στο πέρασμά τους. Προσδιορίζοντας ποιές τροφές έχουν αλκαλική επίδραση στον οργανισμό, μπορούμε να τις ενσωματώσουμε στη διατροφή μας σε μεγαλύτερες ποσότητες, κατευθύνοντας τα αλκαλικά επίπεδα στην κυκλοφορία του αίματος προς το βέλτιστο επίπεδο.

Κατά μέσο όρο, το αλκαλικό επίπεδο του ανθρώπινου αίματος είναι μεταξύ 7,35 και 7,45.

Τα επίπεδα από 7 και άνω θεωρούνται αλκαλικά
. Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι οι ευκολότεροι τρόποι να κάνετε πιο αλκαλική τη διατροφή σας.
Τα λαχανικά που είναι αλκαλικά, είναι τα εξής:

- τριφύλλι,
- κριθάρι,
- παντζάρια,
- φύλλα παντζαριού,
- μπρόκολο,
- λάχανο,
- καρότο,
- κουνουπίδι,
- σέλινο,
- πράσινα σέσκουλα,
- πράσινα λάχανα,
- αγγούρι,
- πικραλίδα,
- μελιτζάνα,
- σκόρδο,
- πράσινα φασόλια,
- αρακάς,
- λάχανο,
- κράμπες σγουρές,
- μαρούλι,
- μανιτάρια,
- χόρτα,
- λαχανικά,
- κρεμμύδια,
- κουκιά,
- αρακάς,
- πιπεριές,
- κολοκύθες,
- ραπανάκια,
- γογγύλια,
- λαχανικά θάλασσας,
- σπανάκι,
- λάχανα,
- γλυκοπατάτες,
- ντομάτες,
- κάρδαμο,
- χλόη σίτου, και τα
- άγρια χόρτα

Τα φρούτα που έχουν αλκαλική επίδραση είναι:


- μήλα,
- βερίκοκα,
- αβοκάντο,
- μπανάνες,
- μούρα,
- βατόμουρα,
- πεπόνι,
- κεράσια,
- καρύδα,
- σταφίδες,
- χουρμάδες,
- σύκα,
- σταφύλια,
- γκρέιπφρουτ,
- μελιτώματα,
- λεμόνια,
- λάιμ,
- πεπόνια αρωματικά,
- νεκταρίνια,
- πορτοκάλια,
- ροδάκινα,
- αχλάδια,
- ανανάς,
- σταφίδες,
- βατόμουρα,
- ραβέντι,
- φράουλες,
- ντομάτες,
- τροπικά φρούτα, και
- καρπούζι.

Η πρωτεΐνη μπορεί να είναι πρόβλημα, όταν προσπαθείτε να προσθέσετε περισσότερα αλκαλικά στη διατροφή σας.


Όλες οι πρωτεΐνες που προέρχονται από ζώα είναι όξινες.
Είναι πιθανόν η προσθήκη πρωτεϊνών στη διατροφή σας να έχει αλκαλική επίδραση στην κυκλοφορία του αίματός σας.
Πρωτεΐνες που είναι αλκαλικές είναι:


- αμύγδαλα,
- κάστανα,
- κεχρί,
- τέμπε,
- τόφου, και
- πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε σκόνη.

Οι τροφές δεν είναι τίποτα χωρίς τα μπαχαρικά, τα βότανα και τα γλυκαντικά που τις δίνουν μια επιπλέον ιδιαιτερότητα. Μπορείτε να προσθέσετε αυτές τις αλκαλικές προσθήκες στην μαγειρική σας για να φέρετε σε ισορροπία τα επίπεδα PH.
Αλκαλικά καρυκεύματα είναι:

- κανέλα,
- κάρι,
- τζίντζερ,
- μουστάρδα,
- πιπέρι τσίλι,
- αλάτι,
- στέβια,
- μίσο,
- ταμάρι, και
- όλα τα βότανα.

Τα μέταλλα είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη υγεία. Προσέχοντας ποια μέταλλα έχουν αλκαλικά αποτελέσματα μπορείτε να ισορροπήσετε το κατάλληλο pH στο αίμα σας.
Μέταλλα που έχουν αλκαλική επίδραση στον οργανισμό είναι:


- καίσιο,
- κάλιο,
- νάτριο,
- ασβέστιο, και
- μαγνήσιο.

Υπάρχουν και άλλα συστατικά που μπορούν να κάνουν την προσθήκη αλκαλικών στη διατροφή σας ακόμα ευκολότερη.
Άλλοι τρόποι για να προσθέσετε αλκαλικά στη διατροφή σας είναι οι εξής:

- μυλόξυδο,
- μήλα,
- αλκαλικό αντιοξειδωτικό νερό,
- γύρη,
- κόκκοι λεκιθίνης,
- μελάσες,
- προβιοτικές καλλιέργειες,
- ξινά γαλακτοκομικά προϊόντα,
- πράσινοι χυμοί,
- χυμοί λαχανικών,
- φρέσκοι χυμοί φρούτων και
- μεταλλικό νερό.

Γνωρίζοντας ποιες τροφές και συμπληρώματα προσθέτουν αλκαλικά στα επίπεδα του pH σας είναι μόνο η αρχή. Η εφαρμογή τους είναι το επόμενο βήμα που χρειάζεται προγραμματισμό και δέσμευση. Μετά την προσθήκη αυτών των θεραπευτικών τροφίμων στη διατροφή σας μπορείτε να δοκιμάσετε τα επίπεδα pH του σώματός σας, με μια δοκιμαστική ταινία σάλιου που διατίθεται στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Η διατήρηση του επιπέδου του pH μεταξύ 7 και 8 είναι ο στόχος μας για καλή υγεία. Να θυμάστε ότι ο στόχος της θαυματουργής αλκαλικής διατροφής είναι να έχετε την αλκαλική πρόσληψη υψηλότερη από την όξινη. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να απολαμβάνετε τις τροφές που έχουν υψηλή οξύτητα, το αντίθετο μάλιστα. Η υπόλοιπη διατροφή σας θα πρέπει να είναι προσανατολισμένη στην κατεύθυνση αλκαλικών τροφών. Με τη διατήρηση της κατάλληλης ισορροπίας του pH μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι το σώμα σας εργάζεται στο βέλτιστο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου